Újra a fénykorukat élik a bárszékek – így válassz közülük!

Napjainkban már nem csak a vendéglátó egységek kedvelt ülőfelületei a bárszékek, hanem nagyszerű kiegészítői lehetnek sokunk otthonának is, például egy praktikus konyhasziget mellett vagy hely hiányában a pultnál.

A képen szöveg, padló, beltéri látható

Automatikusan generált leírás

Miért lehet nagyszerű vétel egy bárszék?

A bárszékek egyszerre lehetnek praktikusak és elegánsak is méretüktől és kinézetüktől függően. Találkozhatunk műanyag, bőr, összehajtható, háttámlás vagy háttámla nélküli darabokkal is és állítható magasságú kivitellel is, minden csak attól függ, hogy milyen igényeink vannak.

Általánosságban elmondható, hogy a bárszékek sztenderd magassága 67 cm a lábukkal együtt, ami kb. 75 cm ülőmagasságot képes biztosítani. Ez a méret kompatibilis a legtöbb bárasztalhoz vagy konyhapulthoz, azonban léteznek alacsonyabb kivitelek is, ha mégis alacsonyabban helyezkednének el a pultok.

Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy milyen ülőmagasság lenne számunkra a legoptimálisabb, akkor mindenképpen érdemes lehet állítható magasságú bárszéket választani, így akár különféle helyeken és különböző magasságú személyek is kényelmesen tudják azt használni.

A képen beltéri látható

Automatikusan generált leírás

Hogyan válassz megfelelő bárszéket?

Az egyszerű háttámla és karfa nélküli bárszékek jó választásnak bizonyulhatnak, ha nincs túl sok szabad helyed, mégis valamilyen ülő alkalmatosságot keresel a konyhádba vagy nappalidba. Ezeket könnyen be lehet tolni egy asztal alá, így használaton kívül nem vesznek el plusz helyet, valamint keskenyebbek is, mint a karfával rendelkező társaik, ezért akár több darab is elfér egymás mellett, amellyel szintén helyet tudsz megspórolni.

Az egyszerű bárszékek esetében is számos lehetőség közül választhatunk. Létezik lábtartós, állítható magasságú, lehet kerek tartójuk, de akár négylábas tervezés is. Ha emellett döntünk, érdemes kárpittal bevont darabokat választani, amelyek habbal vagy szivaccsal vannak töltve.

A karfával és/vagy háttámlával rendelkező bárszékek inkább konyhaszigetek mellé bizonyulhatnak megfelelő választásnak. Ebből is létezik állítható magasságú, forgós vagy stabil verzió is. Nagy helyigénye mellett azonban komfortosabb lehet, hiszen hátra tudunk rajta dőlni, vagy a karunkat kényelembe tudjuk helyezni.

Amennyiben fontos az elegancia, akkor az olyan szövetekkel kárpitozott székeket ajánljuk, amelyek hasonlítanak a steppelt bársonyra.

Az egyediség menő, ezért, ha kedveled az elegáns, de nem szokványos darabokat, akkor neked ajánljuk a méltán népszerű mustársárga Middelfart bárszékünket, amely megjelenése mellett kényelmes és praktikus is. Különleges, forgathatósága és állítható magasságának köszönhetően nem kell lemondanod sem az eleganciáról, sem a kényelemről.

Ha kíváncsi vagy a Nolena bárszék kínálatára, akkor a következő linken keresztül meg is tudod nézni mindet: https://nolena.hu/konyha-es-etkezo/barszekek